Düğün Konseptine Göre Düğün Müziği Seçimi

Düğünde çalacağınız şarkılar elbette düğün konseptinizle uyumlu olmalı! Aksi halde, altı şişhane üstü patlıcan tabiriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bizden demesi, okuyun bu postu!..............

Duygu ve düşüncelerin nota ile anlatıldığı müzik, düğünler için vazgeçilmez bir değerdir. İlk danstan oyun havasına kadar müzik listeleri söz konusudur. Aynı zamanda gelin başından damatlıklara, ikramlıklardan gelinliğe kadar olan tüm unsurlar düğünü oluşturur ve bu kapsamda bir moda söz konusudur. Düğün müzikleri için bu durumda aynı olmaktadır. Kimileri nostaljik müzik tutkunudur; kimileri ise yabancı müzik eşliğinde bir düğün isterler.

Genel olarak dünya geneli için 13 adet müzik türü söz konusudur. Bunlardan bazı türler; halk, hip - hop, rock, klasik müzik, caz blues, funk veya disco türleri olmaktadır. Ancak Türkiye'de daha çok halay ve oyun havaları tercih edilmektedir. Dans müziği için de hafif müzikler tercih edilmektedir. Orkestralar ve düğün salonları bu konuda mahirdir. İstek parçaları da çalabilen ve son yıllarda istenilen özelliklere sahip DJ'ler de yine Türkiye’de çok yaygınlaştı. Ama, dikkat etmeniz gereken bir husus var! “Seçtiğiniz bir müzik ile” düğünün temposunu belirlemiş olup davetli olan kişilere tempo hakkında bir fikir vermiş olursunuz.

Düğün Müzikleri Seçimi Neden Önemli?

Yeni evlenen çiftler bu konuyu tamamen düğünü düzenleyecek olan organizatörlere bırakmalıdırlar. Detaylar ile uğraşmaktan hoşlanan kişiler ise müzik listesi oluşturarak düğünlerinde çalınmasını tercih ettikleri şarkıları salon sahiplerine iletirler. Kimi düğün salonlarında da ünlü sanatçıları davet ederek güzel vakit geçirmeleri sağlanır.

Sosyal platformlarda da birçok düğün şarkıları alternatifleri bulunmaktadır. Bu platformları ziyaret ederek sizlerde bir müzik listesi oluşturabilirsiniz. Nostaljik kategoride bulunan müzikler de en çok ilgi çekebilen müzikler arasında bulunur. Bu durumda aşk müziklerinden bahsetmeye bile gerek olmamaktadır. Düğünlerde zaten romantizm fazlasıyla var. Neşe ve huzur verebilen şarkılar ise düğüne oldukça renk katar.

Düğün Müzikleri Çeşitlerine Mutlaka Göz Atın, Öyle Karar Verin!

Düğün başlangıcında sahneye damat ve gelinin gelmesiyle başlayan düğün şarkıları, çeşitli kategorilere ayrılır. Kına gecesi müzikleri de ayrı bir başlık ve geleneksel bir değerimizdir. Düğünlere dönülecek olursa; ilk dans için belirlenen müzikler oldukça önemlidir. Romantizmin kendini göstermesiyle bilinen ilk dans, izleyenleri de duygulandıran biz zaman dilimini ifade etmektedir. Pasta töreninde de daha hareketli ve tempolu bir müzik tercih edilir. Oyun havalarına da değinecek olursa Ankara oyun havaları için alternatif şarkılar daha popülerdir.

Roman Düğünü ve Müziği Mi?

Renkli tarzları ve eğlenceli dansları ile her ortamı farklı bir şekilde şenlendiren Romanlardan ilham alabilir ve bir kına gecesi düzenleyebilirsiniz. Dekorasyon için taş boncuklar, tüller ve renkli çiçekler kullanın. Kına tahtının çevresinden renkli tüller kullanın. Aynı zamanda misafirlerinize renkli Shakira kemeri dağıtabilirsiniz. Bu sayesi onlarda temaya bir uyum gösterebilirler.

Roman temasını tam istediğiniz şekilde yansıtabilmek için sizlere önerimiz; Roman dansçıları tutmanızdır. Daha sonra dansçılar düğün gecenizi dans gösterileri yaparak şenlendirecektir.

Hint Düğünü ve Müziği Mi?

Son yıllarda yaygın bir hale gelen Hint kınası, farklı konseptler arasında kendine yer bulmuştur. Evlenecek çiftler bu modaya ayak uydurarak Hint temalı kına gecesi yapabilirler. Kıyafet seçiminizi yapmadan önce Hint kına kıyafetlerini inceleyebilirsiniz. Eğer Hin tarız bir bindallı veya sâri seçersen Hindistan'ın ruhunu kendine uygulayabilirsin. Aksesuar olarak Hint takıları, dövmeleri ve yapışkanlı taşlarını seçebilirsin.

Müzik için listenize Hintlilerin kına gecesi müziklerini araştırmanız gerekeceğini söyleyebiliriz. Sonuçta konseptiniz Hint teması. Organizasyonunuza Hint kınacılarını da ekleyebilirsiniz. Bu sayede misafirler ellerini Hint kınacısına bırakarak konsepte uyum sağlayabilirler.

Karadeniz Düğünü ve Müziği mi?

Karadeniz denildiği zaman genelde akla hep horon gelmektedir. Ancak Kolbastıdan Giresun Karşılamaya kadar birçok farklı oyunları mevcuttur. Düğün konseptleri ise genel resmi ortamlar yerine, halk arasında tercih edilebilecek noktalardır. Bu düğünler genelde köy, kasaba veya bahçe gibi ortamlarda yapılsa da, bahçeli düğün salonları da sıklıkla tercih edilmektedir. Müzik listenize hareketli Karadeniz yöresine uygun müzikler seçmeniz gerekir. Asla yavaş tempolu biz müzik seçmeyiniz. Kınaları da belirlenen bir evin bahçesi veya evin içinde yapmanız gerekir.

DUGUNSARKILARI.com ekibi olarak bizler konseptinize göre düğün müziği seçimi yapmanız gerektiğine inanıyor ve sizler için onlarca farklı konseptlerde düğün müziği listesi sunuyoruz. Sitemizi dolaşarak kendi düğün müziğini bulabilir ya da dilediğin gibi playlist oluşturarak düğün müziklerini biran önce hazır hale getirebilirsin. Kolay, gelsin!

 

0 Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı