Damatlık Seçmek Sancılı Bir Süreç Olmaktan Çıkacak

Damatlık seçimi her çift için oldukça büyük bir kaos. Gelinliğe uyumlu olması, damadın boyuna uygun, düğün konseptine yaraşır olması gibi gibi bir dizi kriter varken üstelik! İşte, size fırsat! Damatl..

Söz konusu düğün olduğu zaman pek çok kişi geline odaklanıyor. Gelinliğin seçimi, gelinliğe uygun duvak seçimi gibi detaylar ile bu özel günün tek başrolünün o olduğunu düşünebiliyorlar. Ancak damatlık seçimi de en az gelinlik seçimi kadar önemli. Üstelik 2022 yılında artık damatlar için çok daha fazla alternatif var. Böylece damatlar klasik tarzdaki takım elbiseler arasından kendileri için seçim yapmak yerine daha çok tarzlarını yansıtabilecek alternatifleri değerlendirme imkanına erişmiş olacaklar. Bu da düğünlerini onlar için unutulmaz kılacaktır.

 

Blazer Ceketli Damatlık Modelleri

 

Damatlık seçimi yaparken erkeklerin büyük bir kısmı ağırlıklı olarak siyah renkli düz kesim damatlıkları incelemeyi tercih ediyorlardı. Şimdilerde ise bu konuda ciddi bir değişim söz konusu. Spor ve şıklığı bir arada gösteren blazer ceketli damatlıklar ile erkekler istedikleri görüntüye kolaylıkla ulaşabiliyor.

 

Doğru renkli aksesuarların seçimi ile beraber bu damatlık modelleri arzu edilen hareketliliğe de ulaşmış oluyor.

 

Tüvit Damatlık Modelleri

 

Kış aylarında düğün yapacağı için en iyi hangi model damatlık seçebileceğini bilemeyenler için tüvit damatlık modelleri devreye giriyor. İçerisine giyilecek olan yeleği ve papyon detayı ile bu damatlıklar özellikle de otellerde yapılacak olan düğünler için ideal seçim olacaktır.

 

Kahverengi, Tüvit Damatlık Modelleri

 

Normalde konu damatlıklar olduğu zaman pek çok kişinin aklına siyah ve gri geliyor. Ancak 2022 yılı ile beraber kahverengi de yine ön plana çıkacak olan renkler içerisinde kendine yer buluyor. Damatlık için seçimini tüvit takımlardan yana yapmak isteyenler ancak bilindik renkleri bu aşamada kullanmayı düşünmeyenler, kahverengi seçimleri ile aradıkları sonuçları elde etmeyi başaracaklar.

 

 

Bordo Damatlık Modelleri

Bordo ve kırmızı renk yalnızca kadınların da erkeklerin de son dönemlerde gözde renkleri arasında bulunuyor. Özellikle de 2022 yılında bu renkli takımlar hiç olmadığı kadar ön plana çıkıyor. Çift düğmeli, mono yaka ve dar ceketli modeller özellikle de kır düğünü için damatlık arayışına girenler için ideal seçimdir. Bu tarzdaki bir damatlıkta bütünlüğü korumak adına aynı renk kemer seçimi yapmanız önemli bir detay olacaktır.

 

Ekoseli Damatlık Modelleri

 

Ekose detayları söz konusu olduğu zaman pek çok kişinin aklına öncelikli olarak kadınlar gelebiliyor. Lakin erkekler de son dönemlerde ekose ile düşündüklerinden çok daha şık bir görüntüye erişiyorlar. Damatlıklar için seçilecek olan modellerde ekose desenleri iri olması önemli olacaktır.

 

 

Damatlık için ekose desenleri kullanırken ön planda olan şey ise damadın tercihleri. Tamamı ekoseli olacak tasarımlar arasından seçimler yapılabilecekken isteğe bağlı olarak yalnızca yelek ya da ceket ekoseli olacak şekilde de seçimlerin yapılması mümkün. Etkileyici bir görünümün ortaya çıkması adına iç kısım için beyaz gömlek tercih edilmelidir. Bu sayede ekosenin görünümü tüm detayları ile kendini göstermeyi başaracaktır.

 

Yeşil Damatlık Modelleri

 

En özel gününde etkileyici bir görünüme ulaşmayı isteyen erkekler 2022 için çok etkili görünümü elde etmeyi başarıyorlar. Yeşil renk de bu aşamada erkeklerin en fazla tercih edecekleri renkler arasında oluyor. Trendlere uygun bir görüntü elde etmek isteyen erkekler; yelek, pantolon ve ceket üçlüsünü yeşil renkten seçebilirler. İçerisine giyilecek beyaz gömlek ve yakasındaki çiçek detayı ile beraber erkekler damatlıklarında aradıkları görüntüyü elde etmiş oluyorlar.

 

 

Renkli Damatlık Modelleri

 

Son birkaç yıldır erkekler artık renkli kıyafetleri daha öncesinde olmadığı kadar fazla seçiyorlar. Şimdilerde ise erkekler için artık önceki dönemlere nazaran çok daha renkli damatlık modelleri arasından seçimlerini diledikleri gibi yapabiliyorlar. Damatlıklardaki renkli detaylar tüm takımda kendini gösterebileceği gibi pantolonda, yelekte ya da cekette de seçilebilecektir. Özellikle de düğününde bohem bir havaya ulaşmak isteyen erkekler sonbahar aylarındaki düğünleri için turuncu renkteki damatlık modelleri arasından seçimlerin yapabilirler.

 

 

Kruvaze Ceketli Damatlık Modelleri

 

Kruvaze ceketler bir dönem son derece popülerdi. Dolayısıyla pek çok erkek tarafından sıklıkla tercih ediliyordu. Sonrasında ise bu ceketler daha geri planda kalmaya başladı. 2022 yılı ile beraber ise bu ceket modelleri geri dönmeye başlayacak. İhtişamlı bir düğün yapacak olan erkekler bunun için kruvaze ceketli olan modeller arasından seçimlerini diledikleri gibi yapabilecekler. Bu modellerin en önemli özelliklerinin başında ise göbek kısmında fazlalıkları olan erkeklerin fazlalıklarını gizlemeyi sağlaması.

 

 

Çiçek Desenli Kravatlı Damatlık Modelleri

 

Daha samimi bir organizasyon ile dünya evine girecek damatlar, damatlık seçimlerini de buna göre yapabilirler. Her zaman farkını ortaya koymayı isteyen damatlar, seçecekleri çiçek desenli kravatlar ile aradıkları sonuçları elde etmeyi başaracaktır. Bu tarz kombinlerde damatlık tek renk olmalıdır. Ve çiçekli kravat detayındaki alt renk mutlaka damatlık ile aynı renkte seçilmelidir.

 

Damatlık Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

Kolaymış gibi görülse de aslında damatlık seçimi aynı gelinlik seçimi gibi özen isteyen bir işlemdir. Çünkü aksi durumda vücuda uyum sağlamayacak ve beraberinde kötü bir görüntüyü ortaya çıkartacak bir durum söz konusu olabilir. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şeyler ise şunlar;

 

  • Hem gömleğin hem de takımın kumaşının kalitesi son derece önemlidir. Bu aşamada kumaş seçimi nefes alan ve terletmeyen kumaşlardan yana olmalıdır. Böylece damat gün boyu koşuştururken kendini rahat hissetmeyi başaracaktır.
  • Damatlık için seçilecek olan parçaların her birinin bedene tam olarak uyması gerekecektir. Aşırı dar parçaların seçilmesi hareket etmeyi zorlaştıracaktır. Son dönemlerde damatlıklar için az da olsa likra esnekliği ortaya çıkmaktadır. Bu tarz kumaşlardan hazırlanılan parçalar rahatlıkla seçilebilir.

 

0 Comments

No comments found