Nikah Töreni İçin En Etkileyici Konseptler

Günümüzde çiftlerin büyük bir kısmı artık evlilikleri için yapacakları kutlama adına ekstradan büyük bir düğün yapmak istemiyorlar. Çünkü bu tarzdaki planlamalar onlar için hem zaman hem de maliyet ba..

Kır Nikahı Konsepti

Nikahında romantizmi doruklarında yaşamak isteyen çiftler, kır nikahı konseptini seçmeleri ile beraber bu konuda aradıklarını en iyi şekilde elde etmeyi başarıyorlar. Üstelik daha minimal konseptte bir kutlama yapmak isteyen çiftler bu sayede aradıklarını bulmayı da başarıyorlar. Genel olarak bu tarzdaki nikahlar yeşilliklerin arasında tercih ediliyor. Ana rengin beyaz olduğu konseptte çiftler baharın en güzel çiçeklerinden yapılmış kemerin altında nikahlarını kıyıyorlar.

 

Bohem Tarzda Nikah Konsepti

Daha sıcak bir ortam ortaya koymak adına nikah konsepti arayışına giren çiftlerin karşılarına bohem tarz çıkıyor. Çiftlerin bu tarz bir konsepti tercih etmeleri durumunda devreye çeşitli ahşap ürünler giriyor. Ahşap dekorlar ve fıçılar çiçekler ile süslenerek ortaya oldukça etkileyici bir ortamın çıkmasını sağlıyor.

 

İskelede Nikah Konsepti

Havaların ısınması ile beraber pek çok çift nikah törenlerinin açık havada yapılmasını istiyorlar. Bir yandan sıcağı diğer yandan denizin kendine özgü esintisi ile ortaya etkileyici bir ambiyans çıkartmak isteyen çiftler, iskelede nikah konseptini seçerek istedikleri sonuçların ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Bu nikah için iskelenin üzerine nikaha gelecek olan kişi sayısı kadar tercihen beyaz sandalyeler koyulacaktır. Sandalyeler de aynı nikah için kullanılacak kemerde olduğu gibi zarif çiçekler ile süslenecektir.

 

Sahil/Deniz Kenarında Nikah Konsepti

 

İlkbahar ve yaz aylarında çiftlerin en fazla tercih ettikleri konseptlerden bir diğeri de sahil/deniz kenarında yapılan nikah konseptleri. Zarafeti ve romantizmi birlikte sunmayı başaran bu konsepte isteğe bağlı farklı parçalar seçilebilmektedir. Bu tarzda bir konseptte en iyi sonuçların elde edilmesi adına Vintage tarzı parçalar tercih edilebilecektir.

Kış Temasında Nikah Konsepti

 

Nikah konseptleri düşünülenin aksine yalnızca ilkbahar ve yaz aylarında ortaya çıkartılmak adına hazırlanmıyor. Sonbahar ve kış aylarında evlenecek olan çiftler de yine arzuladıkları özel havayı çeşitli konseptler ile yakalamayı başarıyor. Kapalı mekanda yapılacak olan kış temalı konseptte gerek yerlerin gerekse çiftin yürüyeceği yolun yan kısımlarının karla kaplıymış gibi görünmesi sağlanacaktır. Bunun içinse beyaz renkle bezenmiş ağaçlar en etkili çözümleri beraberinde getirecektir. İnci beyazı mumlar ile renklendirecek mekan ortaya kış ayının sıcak görüntüsünü etkili şekilde ortaya koyacaktır.

Sade Tarzda Nikah Konsepti

 

Nikah töreni için daha minimal konsept seçmek isteyen çiftler ise tercihlerini mümkün olduğu kadar sade nikah törenlerinden yana yapabileceklerdir. Böylesi bir konsept ile alakalı hazırlıklar yapılırken mümkün olduğu kadar beyaz renkteki çiçekler tercih edilebilecektir. Şeffaf ve motifli sandalyeler kullanılarak ortaya etkileyici bir görüntü çıkartılabilir.

Uçuşan Nikah Konsepti

 

Eğlenceli olduğu kadar romantik bir nikah konsepti arayışına girecek olan çiftler, uzun zamandır yurtdışında sıklıkla kullanılan bir şey olan balonları kullanabileceklerdir. Sandalyelerin yanlarına şişirilerek asılacak olan balonlar, konsepte bağlı şekilde istenilen renkte seçilebilir. Ancak nikah için seçilecek en uygun renk beyaz olacaktır. Ortamın renklendirilmesi adına bu aşamada farklı renkteki çiçeklerden oluşan buketler de kullanılabilmektedir.

Doğada Nikah Konsepti

 

Hayali kır düğünü olan ancak düğün yaparak kutlamalarını gerçekleştirmek istemeyenler ise bu isteklerini doğada yapacakları nikahları ile yerine getirmiş olabilirler. Yemyeşil çimenleri olan deniz manzaralı yerlerde çiftler nikahlarını kıyabileceklerdir.

Masalları Andıran Nikah Konsepti

 

Özellikle de son dönemlerde artık çiftler nikahlarında unutulmaz zamanlar geçirmek istiyorlar. Ve onların isteklerinin yerine gelmesi adına da devreye masalsı nikah konseptleri geliyor. Bu konseptte önemli olan şey çiftlerin neler istediği. Örneğin daha sıcak bir konsepti ortaya koymak isteyen çiftler seçtikleri alanda etkili bir aydınlatma tercih edebilirler. Bunun doğru sandalyeler ile birleştirilmesi ortaya etkileyici görüntünün çıkmasını sağlayacaktır.

Boğaz Manzaralı Nikah Konsepti

 

Nikah töreninin çok elegan bir görünümde olmasını isteyen çiftler, bunun için Boğaz manzaralı mekanları tercih edebileceklerdir. Bu mekanlar tam olarak Boğaz’ın yanı başında konuşlanmıştır. Gerekli görüntünün ortaya çıkartılması adına bu aşamada tüm detayların üzerinde özenle durmak ise son derece önemlidir. Böylesi bir temada çiftlerin bir kısmı tercihlerini gümüş ve siyah renklerden yana yapmaktadır.

Evde Nikah Konsepti

 

Ailesi ve yakın arkadaşları ile nikah kutlaması yapmak isteyen çiftlerin bu aşamadaki tercihleri ise evlerinde nikahlarının kıyılması oluyor. Kimileri bu tarzdaki nikahlarda istenilen görüntünün ortaya çıkmasının zor olabileceğini düşünebiliyor. Gerçekte ise doğru temaların seçilmesi ile beraber etkileyici bir şekilde nikahın gerçekleştirilmesi sağlanmış oluyor. Bunun için evin salonu ya da bahçesi seçilerek organizasyona uygun şekilde hazırlanabiliyor.

 

Nikah Organizasyonu Nasıl Olmalıdır?

 

  • Günümüzde çiftlerin nikahları için karşılarına pek çok farklı konseptin çıkması mümkün olmaktadır. Etkileyici sonuçların elde edilebilmesi adına ilk aşamada çiftler mutlaka ne tarzda bir nikah istediklerine karar vermeleri gerekmektedir. Çiftin hayallerindeki ortam ne ise buna göre en doğru konseptin belirlenmesi bu aşamada doğru olacaktır.
  • Kimi çiftler nikah törenlerinin unutulmaz olmasını isterler. Bunun için de özel talepleri olabilmektedir. Böylesi taleplerin olması durumunda öncelikli olarak istekler net bir şekilde belirlenmelidir. Organizasyonun bir firma tarafından yapılması istendiği zaman ise isteklerin mümkün olan en erken tarihlerde yetkililere belirtilmesi önemlidir.
  • Bu tarz konseptli organizasyonlarında gelecek olan misafirlerin sayısının net olarak belirlenmesi gerekmektedir. Çünkü başta oturma düzeni olmak üzere pek çok konudaki çalışmalar buna göre şekillenecektir. Aksi durumda ne yazık ki ortaya farklı sorunların çıkabilmesi son derece olasıdır.
  • Nikah törenlerinde düğünlerde olduğu gibi yemekli organizasyonlar bulunmaz. Bunun yerine daha çok kokteyl veya açık büfe olarak seçimler yapılabilecektir. Tercih edilecek olan alternatif, nikahın kıyılacağı yere özel seçilebilecektir.
  • Özellikle de açık havada yapılacak olan nikah törenlerinde hava durumu son derece önemli olmaktadır. Çünkü hiçbir çift açık havada nikahları için kutlama yaparken aşırı rüzgarlı ya da yağmurlu bir hava ile karşılaşmak istemeyecektir. Herhangi bir sorun olmaması ihtimaline karşı isteğe göre özel kutlama çadırları da hazırlanabilecektir. Böylece nikah herhangi bir sorun olmadan devam edilebilecektir.
0 Comments

No comments found