Pandemide Düğün Trendleri

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi ne yazık ki ülkemizi de vurdu. Ortaya çıkan bu durum ile beraber ise aslında pek çok konuda ciddi anlamda değişimler ortaya çıkmaya başladı. Ve herkes de ister isteme..

Uzatılan Kutlamalar

 

Masallardaki kırk günlük düğünleri hemen herkesin bildiği bir şey. Günümüzde her ne kadar böylesine bir şey pek mümkün olmasa da aslında bunu düğün için farklı şekilde uygulamak da mümkün. Özellikle de nikahını pandemiden ötürü çok daha kısıtlı sayılı gruplar ile gerçekleştiren çiftler ilerleyen zamanda sevdikleri ile beraber kutlamalarını yapma imkanına sahipler. Bu sayede hem çiftler arzu ettikleri gibi evlilik kutlamalarını sevdikleri ile beraber yapıyorlar hem de düğün süreçleri çok daha uzun sürmüş oluyor.

 

Hafta İçi Günlerde Yapılan Düğünler

 

Kısıtlamalar şimdilerde bir nebze olsa da hafifledi. Daha öncesinde çiftler düğünleri için en erken Cuma gününe tarih almak istiyorlardı. Ancak hali hazırda normalde de düğün için davetiye edilecek olan herkesin düğüne gelmesi mümkün değil. Bunu bilen pek çok çift de düğünlerini hafta içi günlere denk getiriyor. Böylece bir yandan daha az maliyetli bir düğün yaparken bir yandan da istedikleri gibi sevdikleriyle zamanlarını geçirme fırsatına erişiyorlar.

 

 

Daha Mütevazi Düğünler Ön Planda

 

Hemen her çift evliliklerini güzel bir düğün ile kutlamak ister. Ancak pandemi ile beraber insanların sağlıklarını korumasının önemi hiç olmadığı kadar artış gösterdi. Dolayısıyla bu aşamada çeşitli yasaklar bu tarzdaki organizasyonlar için getirildi. Aslında ilk bakışta ortaya çıkan bu durum birçok çiftin canını sıkıyor gibi görülse de aslında bu durum onlar için ciddi bir avantajı da beraberinde getiriyor. Çünkü bu sayede yapılacak olan düğünler çok daha mütevazi bir yapıya sahip oluyor. Çiftler daha yakın kişileri davet ettikleri, ikramların az olduğu düğün ile minimal tarzda bir kutlama yapıyorlar.

 

 

Ekolojik Düğün Konseptleri

 

Pandemi süreci ile beraber artık çiftlerin düğün konusundaki fikirleri de gözle görülür şekilde değişim göstermeye başladı. Şimdilerde çiftlerin büyük bir kısmı daha ekolojik bir düğün yapmak adına araştırmalarını sıklaştırır hale geldiler. Buna bir de düğünlerin çok daha az sayıda kişi ile yapılmaya başlanması sonucunda düğün sonrasında ortaya çıkan atıkların da azalması anlamına geliyor. Aynı zamanda pek çok çift artık klasik tarzdaki davetiye modelleri yerine mümkün olduğu kadar online davetiyeleri seçmeye başladı. Son dönemlerde ise hayvan dostu düğün salonlarına rağbet arttı. Böylece gerçek anlamda çiftler tüm sevdikleri ile beraber istedikleri kutlamaları yapmış oluyorlar.

 

Online Yapılan Düğünler

 

Pandeminin beraberinde getirmiş olduğu şeylerden biri de online çalışmaların gözle görülür şekilde artış göstermesi. Yalnızca iş değil artık eğitim de online olarak yapılabiliyor. Şimdilerde ise çiftlerin bir kısmı artık düğünlerini de online şekilde yapıyorlar. Üstelik bu sayede uzaktan da olsa isteyen herkes düğüne katılıyor. Bunun için mail ile düğüne katılacak olan kişiye davet gönderilmesi ise yeterli oluyor. Bu aşamada en özel olan detaylar ise düğün sonrasında çiftlere ve davetlilere gönderilen düğün anısı paketleri.

 

Yeni Konsept: Kendin Yap

 

Yurtdışında DIY olarak adlandırılan kendin yap konsepti daha öncesindeki dönemlerde pek çok farklı alanda insanların karşılarına çıktı. Pandemi ile beraber ise artık bu konudaki yeteneklerini mevcuttaki zorunluluklar ile beraber daha öncesinde olmadığı kadar fazla ortaya çıkarır hale geldiler. Nasıl ki evlere kapandığımız günlerde saç boyamak, dekor ürünlerini hazırlamak, ekmek yapmak gibi pek çok konuyu kendi kendimize yaptıysak yeni sezon düğünlerde de aynı durum geçerli olacak.

Bu konsept ile hazırlanmakta olan düğünlerde yalnızca düğün davetiyelerini hazırlamak yetmeyecek. Aynı zamanda yeteneği olan yakınlar bir araya gelerek düğün çiçekleri, verilecek ikramlar, aksesuarlar, gelinlik ve damatlık için çeşitli detaylar konusunda da el emeğini ortaya koyacak. Böylece tamamen çiftlere özel bir düğünün ortaya çıkması da sağlanacak.

 

Bireysel İkramlar

İnsan sağlığını çok ciddi anlamda etkilemiş olan pandemi süreci, düğünler ile alakalı detayları da son derece ciddi şekilde etkilemiş durumda. Her ne kadar son zamanlarda yasaklarda biraz da olsa esnemeler olsa da artık pek çok çift bu konunun üzerinde daha öncesinde durmadığı kadar özenli bir şekilde durmaya başladı. Bunun sonucunda ise pek çok konuda olduğu gibi ikramlar konusunda da değişimler söz konusu oldu. Artık düğünlerde verilen ikramlar daha çok bireysel olarak tüketilmeye uygun şekilde hazırlanarak sunulmaya başladı.

 

 

Mini Boyutlarda Düğün Pastaları

 

Önceki düğünlerde çiftler kendileri için hazırlanılan pastalarını kestikten sonra bu pasta dilimlenerek gelen misafirlere ikram edilirdi. Lakin hali hazırda sağlık konusunda yaşanılan tehdit ile beraber bu konuda ciddi anlamda değişimler kendini göstermiş oldu. Bunun sonucunda ise yurtdışında oldukça popüler olan mini ürünler devreye girdi. Son zamanlarda artık düğün pastaları her misafir ve gelin/damat için mini boyutlarda hazırlanarak ikram ediliyor. Bunun yanı sıra pastanın yerine isteğe bağlı olarak makaronlar ya da cupcake çeşitleri de yine çiftler tarafından düğünleri için seçilebiliyor.

Ani Düğünleri

 

Düğünler konusunda meydana gelen yasaklar pek çok çiftin bu konudaki hayallerini değiştirmesi anlamına geldi. Kimileri bu süreçte düğünlerini ertelemek zorunda kaldı. Ancak kimileri ise daha radikal bir çözüm aldı. Bu çözüm ile beraber çiftler çevrelerinin hiç beklemedikleri anda evleniyorlar. Ve davetlerine sadece aileleri ve yakın arkadaşları katılıyor. Böylece ortaya son derece şık bir kutlama çıkmış oluyor. Tabi ki böylesine bir karar verip evlenen çiftler daha ileriki bir tarihte eğer isterlerse sevdikleri için diledikleri tarzda bir organizasyon yapmayı da ihmal etmiyorlar.

 

Açık Hava Düğünleri

Uzmanların pandemi süreci başladığından beri kapalı alanda kalabalık şekilde durmanın hastalığın yayılması anlamına geldiğini belirtiyor. Bu dönemde düğün yapmak isteyen birçok çift de hem sevdikleriyle beraber zaman geçirmek hem de daha az riskli olmak adına düğünlerini açık havada yapmak adına araştırmalarını yapıyorlar. Eğer ki böylesi düğünlerde mesafe kuralına da dikkat edilirse, ortaya son derece etkili sonuçların çıkması sağlanıyor. Böylesine bir düğün yapmadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli detay tarihin doğru olarak seçilmesi oluyor. Çünkü hiçbir çift yağmurlu ya da aşırı rüzgarlı bir havada böylesine bir düğün yapmak istemez.

 

 

Bunlarla beraber açık havada yapılacak olan düğünler için ses sistemi ve aydınlatma gibi detayların da yine üzerinde dikkatlice durulması gerekir. Gelecek olan misafir sayısına göre doğru masa düzeninin yapıldığı ve etkileyici detayları üzerinde barındıracak olan açık hava düğünleri çiftlere her zaman istedikleri romantik atmosferi yansıtıyor. Çiftler de bu sayede evliliklerini sevdikleriyle beraber kutlamış oluyorlar.

0 Comments

No comments found