Gelinlerin Yeni Trendi: Bridal Shower

Düğün öncesinde yaşadığınız telaş arasında rahat bir nefes almak istemez misiniz? Bridal Shower ile beraber artık bu isteğiniz mümkün hale gelmiş oluyor. Gelin adayları için düzenlenen düğün etkinlikl..

Bridal Shower ile Bekarlığa Veda Partisi Aynı Şey Mi?

Düğünün öncesinde düzenlenen etkinlikler arasında yer alan bridal shower aslında kadın kadına eğlenmek adına yapılmaktadır. Böylece gelinin üzerindeki stresi atması sağlanıyor. Fakat partinin tek amacı bu değil. Aynı zamanda yakın arkadaşları geline ihtiyaçlarının tamamlanması adına çeşitli hediyeler veriyor. Oldukça uzun zamanlardır yurtdışında son derece popüler olan bu parti son dönemlerde Türkiye’de de sıklıkla yapılır hale geldi.

Pek çoğunuz doğal olarak bu partinin veda partisi ile aynı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu partiyi gelinin yakınları ona sürpriz olarak düzenler ve geline çeşitli hediyeler verirler.

Bridal Shower’ı Kim Düzenler?

Gelinin annesi, kayınvalidesi ya da yakın arkadaşları bu partiyi düzenlemektedir. Her ne kadar bu parti sürpriz bir parti olsa da tabi ki herkes en güzel kıyafetlerini giyerken gelinin kötü bir görünümde olması gelin dahil kimse tarafından istenilecek bir şey değildir. Bunun için geline bir etkinlik olduğu söylenir ancak organizasyon aşamasında kesinlikle o yer almaz. Fakat tabi ki bu partiyi kendi düzenlemek isteyen gelinler de partinin organizasyonunu yapıyorlar.

Bridal Shower Nasıl ve Ne Zaman Düzenlenir?

Temel amacı gelinin düğün öncesinde keyifle zaman geçirmesi olan bridal shower için düğünden en erken iki hafta en geç iki üç ay öncesi uygun zaman olacaktır. Bu sayede hem gelin stresini hafifletecek hem de düğüne yakın bir zamanda partiden ötürü yorgun olmayacaktır. En etkili zaman dilimi ise öğleden sonra veya akşamüstü olacaktır.

Partinin organizasyonu esnasında misafirlere sunulacak özel ikramlıklar ve pasta seçimi yapılır. Bunlar gelinin beğenilebileceği tatlar arasından seçilmelidir. Bir şeylerin yenilip içilmesinden sonra ise ortamın hareketlenmesi adına çeşitli oyunlar oynanır. Seçilecek oyunlar ile zaman geçirilmesinin ardından ise hediye köşesinde toplanmış olan hediyeler gelin tarafından mutlulukla açılmaya başlar.

Böylesi bir etkinlikte en önemli detaylardan biri şüphesiz ki masa. Nerede yapılmak istendiği fark etmez, masa süslemeleri genel olarak hem şıklığı hem eğlenceyi hem de partinin konseptini yansıtmayı başaracaktır. Dolayısıyla masanın süslenmesinden kullanılacak tabak ve bardaklara kadar her bir detayın üzerinde özenle durmak çok önemli bir hale geliyor.

Bridal Shower İçin Nasıl Hediyeler Seçilebilir?

Yeni evlenecek biri için hediye seçmek birçok kişi için zor olabiliyor. Çünkü çok fazla alternatif olduğu için en uygun olanı bulmak için kimileri saatlerini harcayabiliyor. Ancak bu aşamada önemli olan şey gelinin yeni evinde ihtiyacı olacağı parçalar arasından seçimi yapmak. Gelinin ihtiyaçlarının öğrenilmesi sonrasında bunlar hediye edilebilir. Bununla beraber gelin adayı eğer parti sürpriz değilse hediye listesi de oluşturabilir. Böylece gelecek olan davetliler hediye seçmekle uğraşmadan liste içerisinden dilediğini seçip alır. Bu aşamada mutlaka geline kimin hangi hediyeyi alacağı yakınlar tarafından birbirleri ile paylaşılmalıdır. Böylece aynı hediyeyi alma gibi bir durum söz konusu olmaz.

Bridal Shower için Seçilebilecek Kıyafetler

Partinin eğlenceli ve neşeli geçmesi hedeflendiği için giyilecek parçalarda da bu konuya dikkat edilmelidir. Bir yanan feminen diğer yandan eğlenceli renkler ve tasarımlar ideal seçim olacaktır. Gelinler bu günleri için tül detaylı uçuşan elbiseleri seçebilirler. Davetli olanlar ise mini elbiseler ya da çiçekli tulum ve elbise modellerinden yana seçimlerini yapabilirler.

Günü Özel Kılacak Hediyeler

Birçok etkinlikte olduğu gibi bridal shower için de gelecek olan konuklara minik hediyeler hazırlanabilir. Böylece gelenler bu günü büyük bir mutluluk ile hatırlamış olurlar. Böylesi bir etkinlik için seçilecek hediyelerde ise oldukça geniş bir yelpaze üzerinden seçilebilecektir. Ancak basit ancak etkili bir hediye seçimi yapmak isteyenler bunun için kozmetik ürünler arasından seçim yapabilirler. Üstelik illa ki bu hediyeleri dışarıdan satın almak gibi bir durum da söz konusu değil. Bridal shower konsepti ile uygun tarzda tüller ve kurdeleler ile kısa sürede hediyeleri paketlemek mümkün olacaktır.

Bridal Shower İçin Seçilebilecek Konseptler

Küçük ya da büyük ölçekli olması fark etmez artık her parti belirlenmiş olan bir konsepte göre düzenleniyor. Bridal shower partilerinde ise arkadaşlığın ve eğlencenin ön planda olduğu konseptler tercih ediliyor.

Bohem Konseptli Bridal Shower

Daha öncesinde düğünlerde insanların karşılarına sıklıkla çıkan bohem konsepti, şimdilerde bridal shower partilerinde de kendini gösteriyor. Ön planda rahatlığın ve eğlencenin olduğu bu partiler için yerlere atılacak büyük minderler, büyük çadırlar, bol kıyafetler ile kombinlenmiş taçlar kullanılabilir.

Sonbahar Temalı Bridal Shower

Mevsim henüz kışa dönmeden sonbaharın ılık havasında yapılacak olan bridal shower partileri beraberinde oldukça unutulmaz etkinlikleri de getirebilir. Şık bir şekilde hazırlanmış masada mevsim çiçekleriyle bezeli runnerlar, beyaz mumlar ve şömine ile ortaya istenilen partinin çıkması sağlanabilir.

Friends Temalı Bridal Shower

Konu arkadaşlık olduğu zaman pek çok kişinin aklına unutulmaz bir dizi olan Friends’in gelmesi hiç de şaşırtıcı değil. 90’larda geçen dizideki gibi o döneme ait kıyafetler, Central Perk dekoruna ait pastalar ve masa süsleri de yine tercih edilebilir. Bu günü unutulmaz kılmak içinse dizinin başrollerinin bulunduğu cut-out fotoğraf panoları hazırlanabilir, panonun alt ya da üst kısmına geline ait bilgiler eklenebilir.

Ünlülerin Bridal Shower Temaları

Dünyaca ünlü pek çok isim de bridal shower akımına uymuş durumda. Bazıları bu organizasyonu kendi organize ederek her bir detayını istediği gibi düzenlerken bazıları da yakınlarının onlar için yapmış olduğu organizasyonlara katıldı. Bu aşamada ortak olan tek şey ise organizasyonların güzel detayları oldu.

 

Lea Michele

 

Oyuncu eşi Zandy Reich ile evlenmeden önce annesi tarafından ünlü oyuncu için bridal shower etkinliği planladı. Oyuncu, kendi için hazırlanılan bu özel gün için düşük kollara sahip beyaz renkli midi bir elbise seçmişti. Hazırlanılan bridal shower için de yine beyaz ve bahar teması tercih edilmişti.

 

 

Priyanka Chopra

 

Şarkıcı Nick Jonas ile evliliği öncesinde Priyanka Chopra için de bridal shower düzenlenmişti. Bu partiyi nedimeleri ve arkadaşları olan Mubina Rattonsey ve Anjula Acharia düzenlemişti. Chopra bu parti için dar kesime sahip straplez ve beyaz bir elbise seçmişti. Elbisenin etek kısmı tüyler ile süslüydü.

Vanessa Minnilo

 

Nick Lachey ile evlenmesinden önce Vanessa Minnilo için de özel bir bridal shower partisi düzenlenmiş ve partiyle alakalı detaylar basınla paylaşılmıştı. Partide pembe ve mor tonları dikkat çekiciydi. Böylece ortaya doğal ve şık bir tema çıkartılmıştı.

 

Kim Kardashian

kim kardashian

 

Kardeşleri Kendall ve Khloe Jenner tarafından Kris Humpries ile evliliği öncesinde katıldığı bridal shower etkinliği için Kim Kardashian vücut detaylarını öne çıkartacak bir elbise tercih etmişti. Kız kardeşleri Kardashian için beyaz renklerin hakim olduğu bir parti tercih etmişti.

 

0 Comentarios

No se encontraron comentarios